Ako nosiť pánske šortky? Poďte to zistiť!

Zdá sa, že len málo vecí v mužskom šatníku vyvoláva toľko diskusií ako šortky. Ich nosenie je pritom tak pohodlné, a pre pánov v podstate aj veľmi jednoduché. Pánske šortky sa dajú ľahko skombinovať a páni ich ocenia najmä v horúcich dňoch. Na čo si dať pozor a ako ich nosiť?

Pohodlné pánske šortky

Šortky ako kus pohodlného, ​​ležérneho letného oblečenia pre mužov sa objavili až v 50. rokoch minulého storočia. Dokonca aj vtedy, keď bol tento trend podporovaný trendsettermi v Hollywoode a inými mužmi v centre pozornosti, trvalo dlho, kým sa tento nápad uchytil, a muži tento kus oblečenia začali vnímať ako „normálny“. Šortky  sú však dnes moderným doplnkom mužského šatníka, a preto stále nachádzajú uplatnenie.

Ak hľadáte ideálne šortky, musíte dbať na niekoľko základných pravidiel. Mali by byť dostatočne krátke, aby boli viditeľné vaše kolená. Tie ktoré siahajú do polovice stehien, by ste mali výhradne nosiť iba v atletickom prostredí. Bežecké šortky majú väčšiu voľnosť ako bežné šortky, pretože sa očakáva, že v nich nepôjdete do obchodu alebo reštaurácie, ale budete vykonávať fyzickú aktivitu, kde sa vám viac voľnosti v pohybe bude hodiť. Milovníci cvičenia by to mali mať na pamäti a mali by sa ísť domov prezliecť (a osprchovať) predtým, ako sa po cvičení vyberú do mesta za priateľmi. Voľnosť šortiek je do istej miery vecou vkusu a štýlu. Treba však pamätať na to, že šortky pridávajú objem iba hornej časti nôh. Tie spodné zostanú holé, a tak všetko nad nimi bude opticky vyzerať širšie. Čím väčšie budú vaše šortky, tým objemnejší vzhľad dosiahnete. Pokiaľ si teda oblečiete príliš voľné šortky, váš zadok a stehná budú vyzerať veľké, čo nie je práve vzhľad, ktorý väčšina mužov vyhľadáva.

Pánske šortky v rôznych farbách

Plné farby, ako je hnedá, khaki, biela, námornícka, olivová a sivobiela, sú najtradičnejšími odtieňmi pre pánske šortky. Všimnite si tiež, ako farba ovplyvňuje vzhľad šortiek. Výberom svetlejšej farby môžete šortky zmeniť z nudných na pútavé a zábavné. Šortky s výraznejším vzorom, ako je napríklad havajský alebo vojenský, by ste si mali vyhradiť na pláž alebo na festivaly.

Čo nosiť so šortkami?

Začneme tým, že ponožky a sandále sú vhodným párom pre starých Nemcov na dovolenke a pre nikoho iného. Takže ak máte na sebe šortky a sandále, ponožky vynechajte. Sandále a šľapky sú zároveň tou najneformálnejšou možnosťou, ktorá je vhodná na pláž alebo na prechádzku po meste. Ak šortky skombinujete s topánkami s uzavretou špicou, zvyčajne vyzerajú najlepšie s členkovými ponožkami. Nazúvacie ležérne topánky, ako sú napríklad mokasíny, sú tiež dobrými spoločníkmi šortiek a nevyžadujú ponožky (hoci ak ich potrebujete pre pohodlie vo vnútri topánok, väčšina dobrých obchodov s obuvou ponúka „neviditeľné“ ponožky, ktoré vám nebudú vytŕčať z topánok).

K šortkám sa veľmi hodia košele. Šortky sú ležérne, takže aj košeľa by mala byť ležérna. Nenoste k nim košeľu s golierom a dlhým rukávom a vyhnite sa aj tým manžetovým. Košele s krátkym rukávom sú zvyčajne tou najlepšou voľbou pre mužov, ktorí chcú vyzerať dobre, no stále ležérne a šik. Tie môžu byť ľanové, bavlnené, alebo akékoľvek iné, až po klasické monochromatické polo tričko. Havajské košele, podobne ako šortky s výraznou potlačou, by mali byť vyhradené na príležitosti, kde sa zabávate, alebo tam panuje uvoľnená atmosféra, ako sú napríklad bary blízko pláže.

Partnerský článok
Fotografia: Archív bolf.sk

About Author /

Schudni hravo je online projekt "O chudnutí a hľadaní zdravého spôsobu života". Z hľadania "zaručeného" spôsobu na chudnutie vznikol najskôr jednoduchý recenzný web o doplnkoch výživy, ktorý sa postupne mení na rozsiahly online projekt o aktívnom a zdravom živote

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search