3 tipy na chutné potréningové jedlo do diéty
Vkladáte do svojho tréningu veľa úsilia a snažíte sa vždy predviesť čo najlepší výkon? Na správne jedlo po tréningu by ste mali klásť rovnakú dôležitosť. Vhodné potréningové jedlo pomáha telu znižovať rozpad a zvyšovať rast svalových proteínov, obnovovať zásoby glykogénu a zlepšovať regeneráciu.
Tri recepty na jednoduché a chutné jedlo vhodné po tréningu
Pri výbere najlepšieho potréningového jedla je dôležité zvážiť úlohu bielkovín, sacharidov a tukov v tele. Proteíny poskytujú telu aminokyseliny potrebné na obnovu a opravu bielkovín a na budovanie nového svalového tkaniva. Sacharidy zasa dopĺňajú vyčerpané zásoby glykogénu, ktoré boli počas tréningu využité ako palivo.
Burrito s červenou fazuľou a sladkým zemiakom
- Sladký zemiak ošúpeme, nakrájame a dáme na plech.
- Pridáme soľ, mletú červenú papriku, kajenské korenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nezmäkne.
- Hnedú ryžu dáme variť podľa návodu na obale a celozrnné tortilly zohrejeme v rúre alebo na panvici.
- Červenú cibuľu a cesnak nakrájame a pridáme na panvicu s olivovým olejom.
- Pridáme soľ, sladký zemiak a scedenú červenú fazuľu.
- Chvíľu varíme, pridáme uvarenú ryžu, koriander a premiešame.
- Na tortillu pridáme pripravenú zmes, nakrájané avokádo cherry paradajky, pričom cherry paradajky môžeme aj opiecť.
- Tortillu zabalíme a podávame.
Použité suroviny
- 1 sladký zemiak
- 1 zrelé avokádo
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 šálka hnedej ryže
- cherry paradajky
- celozrnné tortilly
- červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- mletá červená paprika
- kajenské korenie
- koriander
- soľ
Kuracie prsia so šalátom z quinoy a medovo-horčicovou zálievkou
- Na prípravu dresingu spolu zmiešame všetky ingrediencie a quinou uvaríme podľa návodu na obale.
- Cuketu, papriku a cherry paradajky nakrájame a dáme na plech.
- Pridáme trochu soli, čierneho korenia a upečieme v rúre.
- Uvarenú quinou premiešame s opečenou zeleninou a rukolou.
- Kuracie prsia opečieme na olivovom oleji.
- Šalát z quinoy podávame s nakrájaným kuracím mäsom a poliaty horčicovo-medovou zálievkou.
Náš tip na nákup: BIO Quinoa
Quinoa môže byť výbornou alternatívou k ryži alebo kuskusu. Je veľmi chutná a zdravá. Výborná ako príloha k mäsám i zelenine. Vyniká jednoduchou prípravou.
Použité suroviny
- kuracie prsia
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 šálka cherry paradajok
- 1 šálka quinoy
- 3 šálky rukoly
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
Dresing
- 2 lyžice olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička medu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a čierne korenie
Kari z červenej šošovice
- Cesnak a paradajky nakrájame a ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
- Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme olivový olej a pridáme soľ, čierne korenie, rascu, kari korenie, červenú papriku a čili.
- Premiešame a pridáme paradajky.
- Chvíľu varíme, kým paradajky nezmäknú a pridáme červenú šošovicu a kokosové mlieko.
- Premiešame, privedieme k varu, znížime teplotu a chvíľu varíme. Červená šošovica nepotrebuje dlhé varenie.
- Ak je zmes príliš hustá, pridáme vodu.
- Červenú kari šošovicu podávame s ryžou, nakrájaným avokádom a bielym jogurtom.
Použité suroviny
- 1 šálka červenej šošovice
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 veľké paradajky
- 1 zrelé avokádo
- biely jogurt
- 1 šálka ryže
- mletá rasca
- kari korenie
- mletá červená paprika
- mleté čili
- soľ a čierne korenie
Uvarte a odfoťte vaše potréningové jedlo podľa nášho receptu
Tak čo, vyskúšate niektorý z receptov na potréningové jedlo? Ak vám v tomto článku chýbajú obrázky hotových jedál, môžete si ich uvariť, odfotiť sami a poslať na našu kontaktnú mailovú adresu. Najlepšie fotografie zverejníme a autorov odmeníme.
Navarte si doma chutné a zdravé jedlo
Varenie môže byť skvelou príležitosťou na odreagovanie sa po náročnom tréningu alebo dlhom pracovnom dni. Povýšte prípravu jedla na istú formu meditácie. Ak môžete, zapojte aj partnera a vychutnajte si v pohode a bez stresu spoločné chvíle. Relaxujte, bavte sa! Od krájania zeleniny až po záverečné dochucovanie jedla.
Pekáč CopperLUX nesmie chýbať v žiadnej kuchyni. Ľahko v ňom upečiete chutné mäsko, ryby, lasagne, domáci chlieb a iné dobroty.
Panvica CopperLUX sa stane najpoužívanejším riadom vo vašej kuchyni. Poslúži vám, nech už pripravujete raňajky, nedeľný obed alebo rýchlu večeru.
Hrniec CopperLUX pre tie najlepšie domáce polievky, omáčky, rizoto aj cestoviny. Veľkosť je dostatočná aj pre väčšiu rodinu.
Rajnica CopperLUX s pokrievkou je vhodná na sporák aj do rúry. Pripravíte v nej šťavnaté kuriatko pečené so zeleninou či zapekané cestoviny.
A na záver si spoločne vychutnajte svoje vlastné, chutné a zdravé jedlo. Spoločné varenie môže byť vynikajúca príležitosť, ako urobiť niečo pozitívne nielen pre svoje zdravie, ale aj pre partnerský život.
Tip na nákup: Set riadov Grande (5 ks) Stone Legend Copper LUX
Set Grande od Delimano – Základ každej kuchyne
Vysokokvalitný riad z pravého kameňa a medi s odolným a nepriľnavým povrchom. Set obsahuje najväčší hrniec, panvicu a rajnicu z ponuky Delimano.
- Medené čiastočky pomáhajú riadu rýchlejšie sa zohriať a vy ušetríte na energii
- Nelepivý a odolný povrch
- Pre všetky typy varných dosiek, vrátane indukcie
- Vhodné aj ako darček alebo svadobný dar
Set kuchynských riadov obsahuje:
- 1× veľkú panvicu s priemerom 28 cm
- 1× pekáč s rozmermi 40×25 cm
- 1× veľkú rajnicu s priemerom 28 cm
- 1× veľký hrniec s priemerom 28 cm
- 1× pokrievku s priemerom 28 cm
S týmto riadom pripravíte prakticky akýkoľvek recept – dusený, varený, vyprážaný aj pečený.