3 tipy na chutné potréningové jedlo do diéty

Vkladáte do svojho tréningu veľa úsilia a snažíte sa vždy predviesť čo najlepší výkon? Na správne jedlo po tréningu by ste mali klásť rovnakú dôležitosť. Vhodné potréningové jedlo pomáha telu znižovať rozpad a zvyšovať rast svalových proteínov, obnovovať zásoby glykogénu a zlepšovať regeneráciu.

Tri recepty na jednoduché a chutné jedlo vhodné po tréningu

Uvarte si chutné potréningové jedlo

Uvarte si s partnerom chutné potréningové jedlo. Fotografia: nensuria | freepik.com

Pri výbere najlepšieho potréningového jedla je dôležité zvážiť úlohu bielkovín, sacharidov a tukov v tele. Proteíny poskytujú telu aminokyseliny potrebné na obnovu a opravu bielkovín a na budovanie nového svalového tkaniva. Sacharidy zasa dopĺňajú vyčerpané zásoby glykogénu, ktoré boli počas tréningu využité ako palivo.

Burrito s červenou fazuľou a sladkým zemiakom

  1. Sladký zemiak ošúpeme, nakrájame a dáme na plech.
  2. Pridáme soľ, mletú červenú papriku, kajenské korenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nezmäkne.
  3. Hnedú ryžu dáme variť podľa návodu na obale a celozrnné tortilly zohrejeme v rúre alebo na panvici.
  4. Červenú cibuľu a cesnak nakrájame a pridáme na panvicu s olivovým olejom.
  5. Pridáme soľ, sladký zemiak a scedenú červenú fazuľu.
  6. Chvíľu varíme, pridáme uvarenú ryžu, koriander a premiešame.
  7. Na tortillu pridáme pripravenú zmes, nakrájané avokádo cherry paradajky, pričom cherry paradajky môžeme aj opiecť.
  8. Tortillu zabalíme a podávame.

Použité suroviny

  • 1 sladký zemiak
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 šálka hnedej ryže
  • cherry paradajky
  • celozrnné tortilly
  • červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • kajenské korenie
  • koriander
  • soľ

Kuracie prsia so šalátom z quinoy a medovo-horčicovou zálievkou

  1. Na prípravu dresingu spolu zmiešame všetky ingrediencie a quinou uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Cuketu, papriku a cherry paradajky nakrájame a dáme na plech.
  3. Pridáme trochu soli, čierneho korenia a upečieme v rúre.
  4. Uvarenú quinou premiešame s opečenou zeleninou a rukolou.
  5. Kuracie prsia opečieme na olivovom oleji.
  6. Šalát z quinoy podávame s nakrájaným kuracím mäsom a poliaty horčicovo-medovou zálievkou.

Náš tip na nákup: BIO Quinoa

BIO Quinoa Quinoa môže byť výbornou alternatívou k ryži alebo kuskusu. Je veľmi chutná a zdravá. Výborná ako príloha k mäsám i zelenine. Vyniká jednoduchou prípravou.

Použité suroviny

  • kuracie prsia
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 šálka cherry paradajok
  • 1 šálka quinoy
  • 3 šálky rukoly
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Dresing

  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a čierne korenie

Kari z červenej šošovice

  1. Cesnak a paradajky nakrájame a ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme olivový olej a pridáme soľ, čierne korenie, rascu, kari korenie, červenú papriku a čili.
  3. Premiešame a pridáme paradajky.
  4. Chvíľu varíme, kým paradajky nezmäknú a pridáme červenú šošovicu a kokosové mlieko.
  5. Premiešame, privedieme k varu, znížime teplotu a chvíľu varíme. Červená šošovica nepotrebuje dlhé varenie.
  6. Ak je zmes príliš hustá, pridáme vodu.
  7. Červenú kari šošovicu podávame s ryžou, nakrájaným avokádom a bielym jogurtom.

Použité suroviny

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké paradajky
  • 1 zrelé avokádo
  • biely jogurt
  • 1 šálka ryže
  • mletá rasca
  • kari korenie
  • mletá červená paprika
  • mleté čili
  • soľ a čierne korenie
Aké jedlo po tréningu

Uvarte potréningové jedlo a pošlite nám fotografiu. Fotografia: luis_molinero | freepik.com

Uvarte a odfoťte vaše potréningové jedlo podľa nášho receptu

Tak čo, vyskúšate niektorý z receptov na potréningové jedlo? Ak vám v tomto článku chýbajú obrázky hotových jedál, môžete si ich uvariť, odfotiť sami a poslať na našu kontaktnú mailovú adresu. Najlepšie fotografie zverejníme a autorov odmeníme.

Navarte si doma chutné a zdravé jedlo

Varenie môže byť skvelou príležitosťou na odreagovanie sa po náročnom tréningu alebo dlhom pracovnom dni. Povýšte prípravu jedla na istú formu meditácie. Ak môžete, zapojte aj partnera a vychutnajte si v pohode a bez stresu spoločné chvíle. Relaxujte, bavte sa! Od krájania zeleniny až po záverečné dochucovanie jedla.

Delimano Stone legend 1

Pekáč CopperLUX nesmie chýbať v žiadnej kuchyni. Ľahko v ňom upečiete chutné mäsko, ryby, lasagne, domáci chlieb a iné dobroty.

Delimano kuchynský set Stone legend 2

Panvica CopperLUX sa stane najpoužívanejším riadom vo vašej kuchyni. Poslúži vám, nech už pripravujete raňajky, nedeľný obed alebo rýchlu večeru.

Delimano kuchynský set Stone legend 3

Hrniec CopperLUX pre tie najlepšie domáce polievky, omáčky, rizoto aj cestoviny. Veľkosť je dostatočná aj pre väčšiu rodinu.

Delimano kuchynský set Stone legend

Rajnica CopperLUX s pokrievkou je vhodná na sporák aj do rúry. Pripravíte v nej šťavnaté kuriatko pečené so zeleninou či zapekané cestoviny.

A na záver si spoločne vychutnajte svoje vlastné, chutné a zdravé jedlo. Spoločné varenie môže byť vynikajúca príležitosť, ako urobiť niečo pozitívne nielen pre svoje zdravie, ale aj pre partnerský život.

https://akozhodit.sk | https://skolaobjemu.eu

About Author /

Fitness tréner a výživový poradca. Autor programov na chudnutie, zakladateľ magazínu akozhodiť.sk o zdravom životnom štýle a vášnivý rybár.

Start typing and press Enter to search